Скерлићева 12, 11000 Београд
0642159114
beograd@adzija.com

Посластичар – курс

Created with Sketch.

Посластичар – курс

Посластичар

Посластичар – курс

Посластичар – упис на курс је у току. Упис се врши до 25.09.2020. године. Теоријска настава се одржава у учионицама Центра. Практична настава се обавља у посластичарницама са којим сарађујемо.

У човековој исхрани сваког дана се срећемо са посластицама које се узимају у мањој или већој количини и чине саставни део исхране. Посластичарство је широка делатност рада у којој се врши прерада животињских или намирница биљног порекла да би се добио један посластичарски производ – колач.

Од давнина су посластице припремали људи који су се бавили куварским занатом. Кувари су све више и више имали посла, односно смишљали су нове врсте јела, тако да нису имали времена да се баве посластицама. проналаском шећера и меда почео је развитак посластичарског заната и његовог одвајања од куварског, тако да је постао одвојена струка.

Посластичар – курс

Курс траје три месеца.
Број часова теоретске наставе зависи од брија полазника. Практична настава износи 240 чколских часова тј. 180 радних сати.
Цена курса је 27.000,00 дин (плаћа се у 3 месечне рате, прва рата се плаћа при упису). Додатно се плаћа литература 1.000,00 дин (при упису) и испит 2.500,00 дин (на крају курса).

Од докумената за упис је потребна фотокопија личне карте и дипломе последње завршене школе.

посластичар